Green Craft by Taito Satakunta esillä Suomen Kädentaidot- messuilla Tampereella 18.-20.11.2016

Tule tutustumaan, miten Taito Satakunta on hyödyntänyt kierrätyshuopaa ja hanki helposti työstettävä materiaali ja ideoita vaikka joululahjaksi. Osasto löytyy Taitokadulta, paikka T 13. Työnäytökset pyörivät osastolla messujen ajan. 

Taitolavalla A-hallissa on Green Craft -kierrätyshuovan esittelyä perjantaina klo 14.00 ja lauantaina klo 16.00. Mukana myös Taina Saha Dafecor Oy:stä. 

Klikkaa tästä tapahtuman sivuille. 

Tervetuloa!

Suunnittelukilpailu Ihana arki -kilpailun voittajatyöt on valittu Seinäjoen Käsityömessuilla.

Vuoden kierrättäjä- tittelin ja 1. VUODEN KIERRÄTTÄJÄ ja 1.palkinnon saaja on Maarit Kumpula (kassi). 2. palkinnon saaja on Laura Levä (kissankoppi) ja kolmas palkittu Hanna Kaurala (pituusmitta). Yleisöäänestyksen suosikki oli Minna Hylkinen (patalaput). Kiitos kilpailuun osallistuneille! 

Lisätietoa löydät Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n fb-sivuilta. 

Kilpailun järjestettiin yhteistyöstä Ihana- lehden, Taito Etelä-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n kanssa.

Vuoden käsityöteko 2016 -palkinto

Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy ja Taito Etelä-Pohjanmaa ry myönsivät Seinäjoen Käsityömessuilla Dafecor Oy:lle Vuoden käsityöteko 2016 palkinnon Vuoden 2016 käsityöteko-palkinnon saaja on Dafecor Oy – Green Craft materiaalin ansiosta. Valintakriteereissä painottuivat mm. seuraavat asiat: 
• aikaisemmin vain teollisuuteen tuotteita valmistanut yritys halusi toteuttaa design-, käsityö- ja askartelumateriaalin 
• kierrätys nähdään mahdollisuutena – kaatopaikkojen kuormitusta vähentämällä tarjotaan materiaalin mahdollisuudet ja tarina käsityön tekijöille 
• 100 % kierrätysmateriaali, joka saadaan näin uuteen kiertoon, valmistus ei aiheuta erityistä rasitetta luonnolle, eikä tekstiilijätteen lisäksi prosessissa käytetä kuin pellavaöljyä 
 • Taina Sahan valtava innostus ja ammattilaisen ote 
• Taitojärjestön ammattilaisten kenttä haluttiin tuotekehityksen yhteistyökumppaniksi.   (Kuva Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy)

Tutustu myös kirjauutuuteen, jonka on julkaissut Tammi ja toimittanut Taito Uusimaa. Kirja on tilattavissa kaikista Taito Uusimaan toimipisteistä.

Uusi Kierrätä ja sisusta -kirja julkaistu! Kirjassa on paljon ohjeita Green Craft -kierrätyshuovasta. Hanki omasi taitokeskuksesta.

Kiitos kaikille neulekeräyskampanjaan osallistuneille!

Valtakunnallinen neulekeräyskampanja toteutettiin helmikuussa 2016. Kuukauden aikana aikana kerättiin jatkojalostettavaksi noin 10 000 kg neuleita. Dafecor Oy muokkaa neuleet uudelleen kuiduksi Turengin ja Jyväskylän tehtailla. Neulekeräyskampanjan materiaalit päätyvät uudelleen erilaisiksi huopamaisiksi tuotteiksi, joita käytetään myös käsityötuotteiden materiaaleina sekä Dafecor Oy:n ympäristötuotteiden täytemateriaaleina.

Ilmoittaudu käsityökurssille tai työpajaan taitoyhdistyksessä

Taitoyhdistykset kautta maan järjestävät käsityökeskuksissa ja taitokeskuksissa Green Craft -työpajoja ja kursseja, joissa pääset tutustumaan kierrätyshuopaan. Käy tutustumassa, mitä Green Craft -kursseja Sinun alueesi Taitoyhdistyksessä järjestetään. Tarjonta vaihtelee yhdistyksittäin. Yhdistykset löytyvät täältä.
Copyright (c)2018, All Rights Reserved.